Странице

понедељак, 27. јануар 2014.

Свети оци српске науке и технике

Одавно је међународно познато, да је народ Западног Балкана, најмоћнији, најбољи у свим спортовима, најпаметнији, најписменији, најстарији, све у свему нај. Међу овим народима, се истиче један - небески. Срби као народ, су показивали своју надмоћ у ватерполу, кошарци, електротехници и боћању еонима, још од прве олимпијаде у тадашњој нам престоници - Луксору.

Сликај, сликај, само да чучнем да се истегнем
укочио сам се јутрос на математичкој олимпијади

 Опште је позната чињеница да је Нострадамус предвидео смак света, доласком папе у Београд. Сва срећа папа једва зна где је Београд на мапи света, тако да је смак истог бар засада одложен. Сходно томе, можемо наставити као и досад да будемо најбољи у свему. Science Madness зна да младим генерацијама требају узори из славне нам прошлости, те смо одлучили да им преставимо најбоље што је српска историја дала. Ево неких примера славних наших предака из скорије прошлости, не оних на које ти мислиш.

Никола Тесла
Алфа и омега српске технике, науке и бића. Човек који је осмислио XXI век и наредна три после њега. Творац интернета, осмислио струју, измислио електране. Човек IQ-a 890 сатканог у дубоко православно биће (ал је ипак користио 15% свог мозга). Син потомка династије попова, и мајке IQ-a 889 (нико нема преко 890). Ако би желео да кренеш његовим стопама, мораш бити истински патриота, јести само не-ГМО храну, редовно се лечити пурпуним плочама, а савете добијати (а и вала делити) од ванземаљаца. Наравно он је ненадмашив, и његов интелект је последица галактичких таласа који су му послати од Бога као ''изабраном''.

Свети Тесла, претвара валентне електроне у
наизменичну струју

Растко Немањић а.к.а. Свети Сава
Побегао је са двора  најмоћније европске династије свих времена. Отишао да се замонаши у манастиру, на забрањеној територији. Тамо се трансформише у св. Саву. Убрзо затим добија своје прве супер моћи:
He has the power to heal,
He has the gift of the second sight,
He is the chosen one,
So it shall be written,
So it shall be done
             - Мирко Пајчин
Убрзо сам (са оцем) зида манастир величине омањег града. Пут његових стопа је изразито тежак, и трновит. Мораћеш да мислима помераш стене, да лечиш лепрозију погледом, а сиду ''силом''. Његов допринос медицини је главни разлог зашто се налази на овој листи. Модерне научне методе које је користио на Балканским и једној Светској турнеји, никада до краја нису конципиране од стране обичних смртника.

Свети Сава и Стефан Немања - спонтана

Михајло Пупин
BFF америчког председника, цртач граница и истински патриота. Осмислио телефон, каблове, радио, интернет и међународну свемирску станицу. Стално је долазио у Србију, и помагао угрожено становништво. Иако 90% Срба не зна тачно, шта је баш он радио и ко је он, опште је познато да је био највећи Србин који је радио са струјом (одма после Николе Тесле). Број његових патената је не мерљив у децималном систему (иако мањи од броја Николе Тесле). Он је славан и велики научник, ал то чиме се бавио је идаље мистерија, али све у свему није ни битно. Ако оћеш да кренеш његовим стопама, можеш почети одавде. 
Хахахахаха, види га што се угојио Драган 
Николић, а какав је само био у Отписанима...

Милутин Миланковић, Јосиф Панчћ, Мика Петровић Алас, Спиридон Гопчевић и остала пихтијаста маса...
Само крем друштва зна ко су ови људи, и редовно користе њихова имена у дискусијама на славама, свадбама и опелима. Сам помен неких од тих имена, изазива парализу саговорника, и ултимативно матирање у расправи. Наравно њихова достигнућа су светски позната, и сви који користе њихова имена добро знају шта је ко допринео свету. Теби младом читаоцу, ево мапа занимања којима можеш кренути, након што су наши преци раскрчили пут:

Мика Петровић Алас - Сабирање, одузимање, математика...
Јосиф Панчић - Биолог, нешто са Копаоником, Tree Hugging,
Спиридон Гопчевић - WTF?
Јован Цвијић - Мапе, 500 динара, шестар..
Руђер Бошковић - НИЈЕ ХРВАТ, СРБИН ИЗ НЕКОГ ТАМО СЕЛА
Милева Ајнштајн-Марић - Најбрилијантнији ум свих времена (после Николе Тесле), супруга неког полуписменог имбецила коме је радила задатке из математике, и који је узео све њене заслуге.

Присутни на свим сахранама, свадбама, славама
и митинзима Српске радикалне странке


Нема коментара:

Постави коментар