Странице

понедељак, 19. мај 2014.

Vostani Serbie!

``Vostani Serbie!
Davno si zaspala,
U mraku ležala
Sada se probudi
I Serblje vozbudi!``
-Dositej Obradović

Nikad više istine u SSSS!


Teška su nas vremena pogodila braćo moja... Pogledajte samo stanje oko sebe, na desetine hiljada evakuisano iz svojih domova, na hiljade i dalje ugroženo, stotine i stotine je ostalo bez krova nad glavom, a na desetine života je zauvek izgubljeno!

Tačno je, pokazasmo veliku solidarnost u predhodnim danima, i mnogi pomogoše u nevolji, ali narode, prava borba tek predstoji... Pravi posao tek treba obaviti! Ne budimo sebični i tvrdoglavi, pomozimo našem narodu da prebrodi krizu, ujedinimo se! Čujete li psa koji cvili jer je i dalje vezan lancem i nema hrane? Pomozite mu, odvežite ga, odvedite na sigurno! Vidite li onu mačku i njene mačiće zarobljene na drvetu iznad reke? Kažite nekom da su tu i da ih treba sneti odatle! Čujete li plač onog čoveka kome je klizište u roku od samo nekoliko minuta srušilo sve što je mukotrpno gradio čitav život? Priđite, recite mu koju lepu reč, budite tu za njega makar na nekoliko minuta!




Budimo solidarni!


Sve su to sitnice koje znače, i pomažu nam da budemo jednistven narod! Ali ne narod samo u okviru ovih granica... Obraćam se narodu Balkana... Braćo moja, rođaci, prijatelji, poznanici, svi vi, koje znam i ne znam, sad nije trenutak da se sećamo prošlosti i svađa koje su nas separatisale, sad je trenutak da budemo jedno, kao što smo nekad davno bili! Plač majke koja je izgubila sina isti je na svakom jeziku, jecaji deteta koje ne može da nađe majku može svako na planeti da razume! Narode moj, svi smo isti, isto dišemo, isto volimo i isti bol osećamo! Pomozimo jedni drugima, pomozite komšiji koji je poreklom iz Hrvatske, podelite sreću i radost sa komšinicom iz Bosne... svi mi smo istog porekla, delimo iste korene, i nema razloga da se međusobno potkopavamo! Samo ujedinjeni možemo pomoći i sebi i drugima... hajde da jednog dana svi možemo da kažemo kako je narod Balkana pobedio nebo, ZAJEDNO! Neka se ta priča prenosi sa kolena na koleno, neka se zna da možemo biti ujedinjeni, i da smo bili ujedinjeni!

Borite se za sebe da bi spasli druge, nemojte biti samo jedna ovca u stadu koja blejeći ide na klanje! Neka se za srpskim narodom čuju pokliči pobede, neka se zna ko smo i šta smo! Ne dajmo da nas stranci zavade! PROBUDI SE SRBIJO, PROBUDI SE BALKANU. Sad je najgore vreme da na površinu izađu nebitni sporovi koje su nam drugi nametnuli! Hajde da obnovimo našu dedovinu, jer druge nemamo, i na drugu ne želimo! Neka opet sevaju omladinske radne akcije kroz zemlju, u čast onima koji su je nama ostavili! Obraćam se svom mladom narodu Balkana: prijatelji, obnovimo našu zemlju koju su nam očevi ostavili na čuvanje, jer na nama je da je dalje razvijamo... na našim plećima će ova napaćena zemlja nastaviti da stremi ka velikim visinama! Uradimo najbolje što možemo za nju!


Narodi Balkana, sad je vreme da pokažemo slogu!

#PRAYFORSERBIA #PRAYFORBOSNIA #PRAYFORCROATIA #HELPBALKAN

Нема коментара:

Постави коментар